На Франківщині 120 тисяч гривень застави за шахрая спрямували на допомогу ЗСУ

  • Зловмисники організували схему обкрадання громадян за допомогою так званих фішингових сайтів та через «зламані» акаунти в соцмережах.
     
    Завдяки прокурорам понад 120 тис. грн застави, внесеної обвинуваченим, скерують на підтримку ЗСУ, про це інформують у пресслужбі.
     
    Як уже повідомлялось раніше, у липні цього року прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо чотирьох учасників організованої групи.
     
    Їм інкриміновано шахрайство, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, та несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж (ч. 5 ст. 190, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 361 КК України).
     
    Зловмисники розсилали повідомлення в соцмережах із фішинговими посиланнями з проханням проголосувати, щоб «виграти» кошти. Після переходу на ці сторінки потерпілі вводили свої справжні дані для доступу до особистих акаунтів. А далі, володіючи паролями, зловмисники розсилали друзям користувачів соцмереж повідомлення з проханням позичити кошти.
     
    Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави.
    Один із учасників вніс заставу, однак покладені процесуальні обов’язки не виконував.
     
    За клопотанням прокурора суд ухвалив рішення про оголошення зловмисника в розшук та звернення коштів внесених як заставу, в дохід держави шляхом перерахування на спеціальний рахунок на підтримку Збройних Сил України.
     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!