Що таке розширювальний бак та для чого він потрібен

  • Сучасні системи опалення в будівлях досить складні та потребують створення певних умов для правильної роботи. А відтак є досить великий ризик аварій, якщо система не буде повною мірою виконувати своїх функцій. Забезпечити правильну роботу дають змогу спеціальні механізми та обладнання, наприклад, бак розширювальний відповідного типу. Він також є невід’ємною частиною будь-якої системи опалення.

    Які функції виконує розширювальний бак?

    Таке обладнання дає змогу правильно компенсувати зміни обсягу води під час нагрівання та охолодження. Важливо розуміти, що вода в системі може розширюватися та стискатися залежно від зміни температури. І щоби цей процес не призвів до руйнування труб, необхідно встановити розширювальний бак. 

    Також важливими функціями, що виконує це обладнання, є:

    • захист системи від гідроудару, що з’являється під час закриття крана або клапана (звичай рівень тиску доходить до 100 бар);
    • стабілізування тиску, адже він є нестабільним та коливається, що призводить до погіршення стану труб та зменшення їхніх експлуатаційних можливостей;
    • збільшення строку роботи всієї системи опалення;
    • створення умов для зручного користування водою та всією системою опалення;
    • оптимальний розподіл тепла.

    Також виріб значно заощаджує кошти, які було б витрачено на ремонт у разі прориву труби.

    Однак для того, щоб обладнання ефективно виконувало свої функції, важливо його правильно вибрати.

    Критерії вибору розширювального бака

    Насамперед потрібно визначитися з типом: буде це відкрите чи закрите обладнання. Вибір необхідно робити з урахуванням характерник системи теплопостачання, її об’єму, максимального тиску та температурного режиму. Також важливо, щоби бак був виготовлений із надійних та довговічних матеріалів, адже тоді він прослужить не один рік.

    Саме такі високоякісні та функціональні розширювальні баки представлені на сайті інтернет-магазина Romstal. Там можна подивитися характеристики та вибрати оптимальний варіант для своєї системи опалення.

     

     

    реклама

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!