Виробники з зони бойових дій зможуть отримати гранти від держави на пільгових умовах

  • Грант можна буде використати на інвестиційні потреби.

    Підприємства переробної промисловості, які працюють на територіях активних бойових дій зможуть отримувати гранти у розмірі до 8 млн грн. Держава профінансує 80% вартості поданого проєкту, а 20% грантер має покрити з власних чи кредитних коштів. Відповідне рішення Уряд підтримав на засіданні 15 жовтня 2024 року.

    Грант можна буде використати на інвестиційні потреби – придбання нового виробничого або енергетичного обладнання.

    «Сьогоднішнім рішенням ми даємо більше можливостей для бізнесу отримати гранти на перероблювання. Тепер вони доступні і для підприємств із зони активних бойових дій. Наприклад, з Херсонщини. Попри надскладні умови, вони працюють та надають роботу людям. Податися на гранти тепер можуть і виробники поліграфічної продукції. Також ми змінили вимоги щодо кількості робочих місць, які необхідно створити. Скоротили їх до 5 робочих місць, аби до програми доєднувалося більше учасників. Але при цьому вимоги з надходження податків з зарплат залишились незмінні. Так хочемо дати доступ до програми, зокрема, підприємцям, які прагнуть розвивати автоматизацію виробництва», — зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

    Програма грантів на розвиток переробної промисловості рішенням Уряду розширена на:

    • підприємства перероблення, які працюють на територіях активних бойових дій. Обов’язкова умова – на території діяльності підприємства мають працювати державні інформаційні ресурси;
    • типографії та підприємства поліграфії.

    Своїм рішенням Уряд також змінив вимоги до кількості робочих місць, які обов’язково має створити грантер.

    Раніше залежно від суми гранту, це було від 5 до 25 робочих місць. Наприклад, щоб виконати умови, отримувач гранту у 8 млн грн мав працевлаштувати 25 робітників із зарплатою від 8 тисяч гривень.

    Детальніше можна ознайомитись за посиланням.

    До теми: Уряд скоротив час термінового оформлення паспорта до 7 днів

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!