Орбан заявив, що його “лякає” план перемоги України, та закликав “якнайшвидше розпочати перемовини з росіянами”

  • Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його “лякає” план перемоги України, та закликав канцлера Німеччини та президента Франції від імені всього Євросоюзу “якнайшвидше розпочати перемовини з росіянами”. Про це Орбан написав у Фейсбуці, передає Суспільне.

    “Президент Зеленський презентує свій план перемоги. Те, що виклали в українському парламенті, більше, ніж лякає”, — заявив Орбан.

    Орбан наполягає, що Євросоюз вступив у цю війну “з погано організованою, погано виконаною стратегією, побудованою на підставі неякісних розрахунків, за що в першу чергу несе відповідальність президентка комісії”.

    Угорський прем’єр наголосив, що “стратегія не працює”.

    “Ми програємо цю війну!.. Нам потрібно йти до мирної стратегії замість стратегії війни. Нам потрібне припинення вогню та мирні перемовини! Сьогодні закликаю канцлера Німеччини та президента Франції від імені всього Євросоюзу якнайшвидше розпочати перемовини з росіянами, щоб знайти вихід з цієї ситуації”, — заявив Орбан.
     

    У четвер, 17 жовтня, президент України Володимир Зеленський на засіданні Європейської ради у Брюсселі представив план перемоги України над Росією. На пресконференції після цього Зеленський розповів, що мав “дуже продуктивну розмову” з усіма членами Європейського Союзу.

    Він додав, що серед інших лідерів бачив і угорського прем’єра Віктора Орбана.

    “Ми привіталися. Я вважаю, що це вже непогано”, — сказав Зеленський.

    Напередодні Зеленський представив план перемоги в українському парламенті. Він зазначив, що документ містить пункти, детально розраховані у часі, і якщо все буде йти згідно з планом, війну можна буде закінчити вже до кінця 2025 року.

    Читайте: Зеленський представив План перемоги на засіданні Євроради

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!