У франківському університеті відновили десять будівель, пошкоджених через обстріл РФ

  • Ремонтні роботи обійшлися в 70 мільйонів гривень.

    В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу повністю відновили десять будівель, пошкоджених через російський обстріл 22 червня 2024 року. Ще дві будівлі університету планують відремонтувати до середини літа 2025 року, інформує Суспільне

    Зі слів ректора Ігоря Чудика, майстри встановили понад тисячу нових вікон, замінили дахи, двері, відремонтували чи укріпили стелі й стіни. Серед відновлених будівель – корпус № 1, який найбільше був зруйнований. Також довкола будівлі заасфальтували приблизно тисячу квадратних метрів території й встановили бордюри.

    Ігор Чудик також показав відновлену аудиторію, що розміщена в корпусі неподалік від місця обстрілу: “Звідси 40 метрів була вирва після прильоту ракети. Тут не було вцілілого взагалі нічого, окрім парт, тому що стеля впала. Все було повністю зруйноване, уламки посікли навіть стіни. Зараз тут усе відновили”.

    На відновлення після російської атаки університет отримав приблизно 76 мільйонів гривень, з яких понад 70 – уже витратили на ремонт 10 будівель. 6 мільйонів – це пожертви меценатів, решта – допомога від компанії НАК “Нафтогаз”, розповідає ректор.

    Зараз фахівці Київського інституту містобудування та архітектури готують проєктно-кошторисну документацію на відновлення ще двох будівель університету – ангару лабораторії “Siemens” та корпусу № 7. У цих приміщеннях потрібно замінити вікна, дах і двері. Ігор Чудик каже, що повністю відновити лабораторію і корпус планують до середини літа 2025 року.

    Читайте також:  Стало відомо, коли в Івано-Франківську розпочнуть опалювальний сезон

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!