Мінфін Німеччини пропонує новий правовий статус для українських біженців

  • Урядовець також хоче скоригувати допомогу з житлом для українців, щоб зекономити мільярди євро.

    Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер вважає за доцільне змінити правовий статус для українців, які знайшли у ФРН прихисток від війни.

    Про це Ліндер заявив в інтерв’ю WirtschaftsWoche, яке вийшло 23 жовтня. Статтю цитують DW, Spiegel та німецький суспільний мовник ZDF, передає Суспільне

    “Треба розглянути окремий правовий статус для біженців з України”, – запропонував політик.

    На думку Ліндера, можна не виділяти українським біженцям соціальні виплати з безробіття, як робиться зараз. А ввести нову систему, яка буде поєднувати пільги для шукачів притулку з інструментами політики залучення до ринку праці. Ці інструменти мають бути призначені для одержувачів пільг для громадян.

    Крім того, Крістіан Лінднер хотів би зекономити мільярди євро завдяки змінам у відшкодуванні на житло українцям.

    Одержувачам мають бути відшкодовані витрати на житло за фіксованою ставкою. А не на основі фактичних витрат.

    “Одержувачі допомоги можуть вирішити, чи хочуть вони переїхати в меншу квартиру і як вони її опалять. Я вірю, що тут ми можемо заощадити мільярди євро”, — зазначив урядовець в інтерв’ю.

    Раніше DW звертало увагу, що більшість лікарів-біженців з України все ще не можуть працювати в Німеччині через бюрократичні процеси. Із 1674 тих медиків, які подали заявку, схвалили лише 187.

    Федеральний уряд Німеччини в червні цього року відкинув примусове повернення біженців з України, які не погодяться на роботу у ФРН. Раніше таке запропонував представник правоцентристської партії “Християнсько-соціальний союз” (ХСС).

    Читайте також: Двох литовців, які воюють на боці Росії, позбавили громадянства

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!