У застосунку «Дія» з’являться нові послуги для підприємців

  • У застосунку «Дія» найближчим часом зʼявляться шість нових сервісів.

    Серед них – еАкциз для контролю за обігом алкоголю та тютюну, цифрові дозволи на зброю, функцію мультишерінгу документів, а також цифровізацію бізнес-послуг, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

    Дія.Підпис для юридичних осіб

    Загалом українці вже скористалися Дія.Підписом понад 48 мільйонів разів. Щодня українці підписують документи та авторизуються за допомогою Дія.Підпису.

    «Це найпростіша і найбезпечніша версія електронного підпису. Для цього потрібно просто кліпнути – і підписати документ, авторизуватися на сайті, щоб купити квитки в театр чи на потяг. Загалом українці вже скористалися Дія.Підписом понад 48 мільйонів разів. Наша команда працює над тим, щоб цей же сервіс був доступний і для юридичних осіб. Це відкриє нові можливості для бізнесу, значно спростить і прискорить роботу установ та компаній», – пояснює Федоров.

    еАкциз

    Через тіньовий ринок алкоголю і тютюнових виробів держава щорічно втрачає понад 30 мільярдів гривень. А люди отримують контрафактну продукцію. Щоб зробити ринок прозорим, у міністерстві працюють над еАкцизом.

    Завдяки еАкцизу звичні акцизні марки замінять на електронні акцизні марки з унікальним кодом. Українці зможуть перевірити легальність продукту через Дію. Для цього потрібно просканувати код і отримати потрібну інформацію про товар.

    Нещодавно уряд ухвалив нормативно-правові акти про функціонування системи. Тож уже навесні наступного року планують запустити тестування, а повноцінно еАкциз запрацює у 2026 році.

    Цифровізація сервісів для бізнесу

    «Влітку ми запустили комплексну послугу для бізнесу – е-Підприємець. З однією послугою ви можете як відкрити новий бізнес, так і отримати необхідні послуги для масштабування чи розвитку бізнесу. Зокрема, зареєструвати ФОП, відкрити банківський рахунок, перейти на спрощену систему оподаткування тощо», – пояснює міністр.

  • Нещодавно додали ще одну послугу в межах е-Підприємця – декларацію відповідності матеріально-технічної бази. Це документ, який підтверджує, що приміщення підприємства відповідає вимогам законів про безпеку на роботі.

    У планах – можливість отримати висновок, який дає право продовжити граничний строк розрахунків за операціями з експорту та імпорту. Також працюватимуть над цифровізацією ліцензії на провадження туроператорської діяльності; ліцензії на провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення тощо.

    У повідомлені зазначено, що частину послуг незабаром запустять, щодо решти ще розв’язують бюрократичні питання.

    До теми: У застосунку «Армія+» з’являться нові функції, — Міноборони

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!