Єрмак про президентські вибори в Україні: відбудуться одразу після закінчення війни

  • Згідно з Конституцією України, наступні президентські вибори в Україні мали б відбутися укінці березня 2024 року. Але оскільки в країні діє воєнний стан, вибори законно відтерміновуються.

    Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що президентські вибори в Україні відбудуться одразу після закінчення війни. Про це посадовець розповів в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera, передає Суспільне.

    Відповідаючи на запитання журналіста щодо виборів президента, Єрмак пояснив, що сам Зеленський про це “чітко говорить”.

    “Одразу після закінчення війни. Зеленський дуже чітко говорить, що він захоче, щоб усі солдати мали змогу голосувати, а також біженці, які зараз за кордоном. Але сьогодні ресурси мають йти на війну”, — сказав керівник ОПУ.

    Додамо, що згідно з Конституцією України, наступні президентські вибори в Україні мали б відбутися укінці березня 2024 року. Але оскільки в країні діє воєнний стан, вибори законно відтерміновуються.

    У серпні 2023-го тодішній секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов заявляв, що вибори відбудуться одразу після завершення воєнного стану. У лютому 2024-го Зеленський заявляв, що виграв би на президентських виборах, якби вони відбулися вчасно.

    Читайте також: 1000 гривень від президента: звідки візьмуть гроші для українців

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!