Франківська податкова полює на незадекларовані подарунки та спадщину

  • Працівники Івано-Франківської ДПІ розпочали перевірки громадян, які торік отримали спадщину та подарунки від осіб, що не відносяться до першого ступеня споріднення, тобто не є батьками, дітьми, чоловіком або дружиною.

    Такі громадяни зобов’язані були декларувати власний майновий стан та доходи і сплатити податок з доходів фізичних осіб, нагадує Податкова. Інформацію щодо успадкування майна податківці отримали від нотаріальних контор.

    За матеріалами 9 документальних позапланових невиїзних перевірок, громадянам донараховано 37,1 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб. З них: 29,6 тис. грн. – основного платежу та 7,5 тис. грн. штрафних санкцій. Крім того, застосовано штрафні санкції за неподання декларацій на суму 1,3 тис. грн.

    Опрацювання інформації від нотаріусів продовжується. До кінця поточного року податківці планують провести ще 7 таких перевірок.

  • Перевірятимуть також громадян, які торік отримували інші доходи, що підлягали декларуванню, а саме: доходи від продажу майна, іноземні та інвестиційні нарахування, а також доходи, що сумарно в місяць перевищували десять мінімальних зарплат.

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!