Франківці можуть залишитися без довідок для призначення субсидій, пенсій і соцдопомоги

  • Через колізії у законодавстві паспортисти комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр» не зможуть видавати івано-франківцям довідки про склад сім’ї та довідки для призначення субсидій. Про це сьогодні йшлося на нараді у заступника міського голови Івано-Франківська Миколи Саєвича.

    Відповідно до змін у законодавстві щодо порядку реєстрації громадян деякі обов’язки паспортистів перебрали на себе працівники управлінь державної міграційної служби. Відтепер видати основний документ громадянина України, «прописати» та «виписати» можуть тільки в підрозділах Державної міграційної служби. Втім, в обласному управлінні ДМС області запевняють, що до їхньої компетенції не входить видача довідок. Через відсутність первинних документів такі довідки не зможуть видавати і паспортисти «ЄРЦ».

    «Обмін інформацією з міграційною службою новим законом не передбачений, – говорить заступник директора КП «ЄРЦ» Руслана Василюк. – Та наразі ведуться переговори про передачу первинних документів паспортного обліку (картотеки) та документів на користування житлом (ордерів) органам ДМС».

    За її словами, паспортисти підприємства щомісяця видавали іванофраківцям приблизно п’ять тисяч різноманітних довідок, а саме: довідки про склад сім’ї; довідки для призначення субсидії; довідки для призначення соціальної допомоги; довідки у Пенсійний фонд для призначення/перерахунку пенсії тощо.

    Учасники наради прийняли рішення звернутись до керівництва Державної міграційної служби України з проханням роз’яснити цю законодавчу колізію.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!