Юридичний інститут ПНУ зібрав молодих правників з усієї України

  •  

    В Юридичному інституті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася вже традиційна щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених та аспірантів “Вдосконалення правового регулювання прав та основних свобод людини і громадянина”.

    Розпочали конференцію з привітальним словом проректор з наукової роботи ПНУ ім. В. Стефаника, доктор фізико-математичних наук, професор Андрій Загороднюк та директор Юридичного інституту ПНУ ім. В. Стефаника, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, завідувач кафедри цивільного права Валентина Васильєва.

    На пленарному засіданні кандидатом юридичних наук, доцентом Віталієм Книшем розглядалися питання особливостей національної свідомості та правосвідомості у законодавстві України як провідної засади розбудови сучасної правової держави. Особливо актуальною була доповідь кандидата юридичних наук, доцента Олександра Загурського, присвячена проблемам кримінально-процесуальної політики України в сфері забезпечення дотримання засад кримінального провадження за новим Кримінальним процесуальним кодексом України. Цікавим було дослідження кандидата юридичних наук, доцента Володимира Розвадовського про вплив конституційних реформ на статус Голови Верховної Ради України.

    Потім відбулися секційні засідання. На цих засіданнях представляли роботи з різних галузей права як визнані науковців, так і молоді вчені та аспіранти.

    Паралельно із Всеукраїнською науково-практичною конференцією молодих вчених та аспірантів відбувалася Всеукраїнська наукова студентська конференція “Законодавство України: погляд молодих правників”.

    Активність студентів була дуже високою і свідчила про бажання студентської молоді не лише успішно навчатися, але й здійснювати наукові пошуки. Підтвердженням цього є здобуте студентами Юридичного інституту друге командне місце після Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого» на Всеукраїнській студентській олімпіаді за спеціальністю «Правознавство» 2012/2013 навчального року, а також два других місця в індивідуальному заліку.

    У роботі конференцій взяли участь науковці і студенти з усіх регіонів держави. За результатами конференцій видано збірники тез наукових доповідей та повідомлень.

    Теоретичні положення і практичні рекомендації учасників конференцій щодо вдосконалення правового регулювання прав та основних свобод людини і громадянина є вагомим кроком на шляху розвитку правової думки і законодавчого процесу Української держави.

    Юлія КЕРНЯКЕВИЧ,

    викладач Юридичного інституту ПНУ, адвокат

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!