Микола Шкварок презентував виставку плакатів “365 градусів радості” (фото)

  • Виставка відкрилася 12 березня у галереї “Арт на мур”, що у бастіоні. Представлені на експозиції плакати створювалися впродовж року у рамках одноіменного проекту “365 градусів радості”. Кожного дня Микола Шкварок створював по одному плакату, присвяченому якійсь події, що відбулася цього дня і викладав їх в Інтернеті.

    Проект почався 1 березня 2014 року і закінчився цьогоріч 28 лютого. Ці плакати поєднує цікава подія, яку автор обирає на власний розсуд: “Це, зазвичай, наукові відкриття, народження чи смерть відомих людей, події, які змінили хід історії, а також нетипові, чудернацькі чи маловідомі факти”, – пояснює автор.

    Проект почався спонтанно, каже  Микола, який працює графічним дизайнером.  “Ідея з’явилася на роботі. Ми з колегою і дивилися чужі портфоліо на одному з сайтів. Думали, як може так круто виходити. Я дав пораду, що треба кожен день щось робити, щоб розвивати навики. Вийшло так, що дав цю пораду самому собі. Я дуже хотів покращити свої професійні навики і подумав, що треба кожен день щось робити, щоб тренувати працездатність і щоб кількість переросла в якість”.

    Колеги по роботі поставилися з розумінням до захоплення Миколи. Кажуть, він дуже часто спізнювався на робочі зустрічі, бо мав домалювати плакат, але всі підтримували його захоплення. 

    “Мені дуже сподобалась виставка. Не бачив у Франківьку нічого подібного, – відзначає Микола Джичка, художник та дизайнер. – Мені здається, я би вже впізнав плакати цього дизайнера, якби побачив десь інде. Він має свій стиль”.

    Є кращі плакати, є гірші, визнає автор. Найкращі, як правило, створювалися за 5 хвилин, а ті, над якими працював цілий день, часто виходили невдалими. 

    На відкритті виставки автор нагородив переможців конкурсу, який впродовж року тривав на сторінці Вконтакте. Читачам пропонувалося відгадати події, яким присвячувалися плакати. В результаті назбиралося понад 40 переможців, які отримали у подарунок авторські плакати.

    Будь-який плакат можна купити. Виставка триває до 27 березня. 

    Читайте також інтерв’ю з автором плакатів – “365 градусів радості від Миколи Шкварка”

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!