Про забезпечення військових дбають митці та журналісти(Фото)

  • Минулої неділі, 20 липня в Івано-Франківську відбувся другий ярмарок-продаж зґардів. За дві години волонтери проекту “Гуцульські зґарди — на захист українських вояків” зібрали 5400 гривень. Впродовж двох годин перехожі придбали дванадцять зґард, а волонтери отримали два замовлення на виготовлення нових.
    Акція відбулася під музичний супровід скрипальки Валентини Ковальської. Вона відома франківчанам не лише як учасник камерного оркестру “Harmonia Nobile” з філармонії, але й як одна з найктивніших музикантів, яка не побоялася свого часу вивести поважних скрипалів та віолончелистів на вулиці рідного міста, подарувавши шедеври світової класики звичайними перехожим, що є звичною практикою для європейських міст.
    Нагадаємо, що автором робіт є Всеволод Бажалук, який займається литтям бронзових зґард в воскові форми вже шостий рік. Зацікавлені мали змогу побачити на власні очі деякі види робіт, продивитися фото з ними, а також отримати друковану інформацію від отця Івана Рибарука, священика церкви Різдва Пресвятої Богородиці с. Криворівні Верховинського району щодо традицій створення гуцульських зґард та поєднання дохристиянської і християнської символіки.
    Станом на 22 липня з допомогою інтернет-ярмарку у “Фейсбуці” та трьох проведених ярмарків просто неба в Унежі та Івано-Франківську волонтери благодійно-мистецького проекту зібрали 33660 гривень. На частину з цих коштів вже замовили першу партію амуніції для 5-го батальйону територіальної оборони з Івано-Франківська. Впродовж тижня також замовлять амуніцію для “Айдару”.
    Світлана Радченко
    Фото:Юрій Бакай

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!