Справу Колковського перенесли, бо суд не має, що досліджувати

  • Сьогодні, 18 серпня, в Івано-Франківському міському суді продовжили ще одне судове слухання у справі екс-депутата Івано-Франківської міської ради від “Свободи” Володимира Колковського, за участі прокурора Данилишина, захисника Притули, головуючий засіданням – суддя Попович.

    Постраждалого Ломея чи його представника на засіданні не було.  Адже потерпілому Віктору Ломею екс-депутат Володимир Колковський повернув гроші, які отримав в якості хабаря, тому підприємець претензій до обвинуваченого немає.

    Нагадаємо, обласна прокуратура передала до суду ще одне кримінальне провадження щодо зловживань Колковського. Цього разу його  обвинувачують за ч. 2 ст. ст. 190 ККУ. Екс-депутату інкримінують  шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому. Це вже друга справа, адже у травні цього року Івано-Франківський міський суд почав розгляд кримінального провадження щодо Колковського, його обвинувачували за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

    Щодо сьогоднішньої справи, – суду подано всі необхідні для проведення засідання документи. Утім приступити до вивчення доказів суд не має можливості, адже Івано-Франківський міський суд не надав відповідні документи – компакт-диски,які фігурують в іншій справі.

    Йдеться про записи розмов Ломея-Гаркота, Гаркота-Колковського, Колковського-Гаркота-Ломея. Це аудіо-, відео- та диктофонні записи, таких записів чимало, тому їх досліджувати треба довго. А зараз такої можливості в суду немає.

    Суддя Попович прийняв рішення перенести засідання, наступне відбудеться 24 вересня о 9 годині.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!