Івано-Франківськ – одне з 20-ти міст України, куди завітав 10-місячний велотур “ВСЕ ЗА МИР” (ФОТО)

  • Мета відкритого велопробігу “ВСЕ ЗА МИР”, який стартував у Києві, полягає в тому, щоб закликати світову громадськість сприяти припиненню бойових дій на території України. Впродовж 10 місяців 44-річний мешканець Грузії Нодар Берідзе відвідає 80 міст, 350 населених пунктів, подолавши більш як 10 тис. кілометрів на звичайному велосипеді. 10 вересня посланець миру завітав до Івано-Франківська.

     

    «Мета пробігу залишається незмінною: закликати весь світ до припинення військових дій на території України, зміцнити міжетнічні зв’язки серед її населення, досягти взаєморозуміння і поваги між людьми різних регіонів і збереження Української держави в єдності, – розповів “Галицькому кореспонденту” керівник проектів велотуру «ВСЕ ЗА МИР» Нодар БЕРІДЗЕ. – Торік ми провели схожий 17-денний велотур містами Грузії. Мали намір протягом двох років проїхати 30-ма країнами Євразії, СНД і Східної Європи».

     

    До числа 80-ми міст, яких охопить велотур «ВСЕ ЗА МИР», увійшов і обласний центр Прикарпаття. Так, завтра, 12 серпня, Нодар Берідзе вирушить з Івано-Франківська до Тернополя, а звідти – на Хмельницький, Вінницю, Одесу, Миколаїв, Херсон, Полтаву, Черкаси та Київ.

     

    Своє сприяння проекту вирішило надати і управління молоді та спорту Івано-Франківської облдержадміністрації. Щоб обговорити особливості заходу та участь в ньому франківчан, начальник управління Ростислав Микитюк 11 вересня провів зустріч з Нодаром Берідзе.

     

    Масштаб нинішнього велопробігу охоплює 350 населених пунктів України, Білорусії, Росії та Грузії. Нодар Берідзе має намір зустрітися з президентами країн, в яких він буде знаходитися. Протягом десяти місяців він планує подолати понад 10 тисяч кілометрів.

  •  

     

    Варто додати, що спортивний захід відбувається також на честь грузинського спортсмена, 14-кратного рекордсмена «Книги рекордів Гіннеса», заслуженого діяча спорту, посла захисту природи ООН, інженера-кібернетика, лауреата державної премії Грузії Джумбера ЛЕЖАВИ, який виступив ініціатором і засновником цього велотуру. 

     

    11.09.2014

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!