Комісія зі спірних питань генплану Франківська дозволила забудову над міським озером (ВІДЕО)

  • Сьогодні, 13 березня, в Івано-Франківську продовжилося засідання  комісії зі спірних питань генерального плану.

    На початку засідання директор будівельної фірми “Вамбуд” Микола Ковальчук попросив повторно розглянути питання призначення земельної ділянки біля міського озера (зі сторони вулиць Короля Данила, Ленкавського, Південний Бульвар, Гурика).

    За словами Ковальчука, фірма планує зробити ділянку поблизу озера безпечною та красивою. Проте фахівці вже переглянули попередній проект і вирішили, що щільність забудови потрібно зменшити. 

    “Ми розробили проект дамби навколо озера і готові взятися за благоустрій уже через місяць. Плануємо забудувати 1,21 га, а на зелені зони залишити 4,79 га. Я домовлюся з орендарями, щоб забудувати саме стільки, а не більше. Зобов’язуюся забудувати мінімум”, – зазначив Микола Ковальчук.

    Проте фахівці-архітектори налаштовані не так оптимістично. Кажуть, навіть якщо інвестори побудують спортивні майданчики, необхідно збільшити площу прибудинкової території для мешканців будинків, адже озеро тоді стане звичайним сквером для них. 

    Крім того, фахівці вважають, що якщо залишити земельну ділянку як зелену зону, то там і надалі буде болотяна місцевість.

    “Якщо залишити зелену дону – це буде зона болотистих водних рослин, адже дамба протікає. Я вважаю, що цю проблему треба вирішувати і дати можливість “витягнути” інвестора, який зможе щось зробити, бо місто не має коштів. Ми самі не справимося. Також я вважаю, треба зменшити щільність забудови, дозволити будівицтво на вулиці Проектна”, – зазначив один із архітекторів. 

  • Після годинної дискусії члени комісії проголосували за внесення у генплан часткової житлової забудови з подальшим детальним плануванням території. 

    13.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!