Виконком не затвердив нові тарифи на вивезення сміття від “Автоколони-2222” та “АТП-0928”

  • Івано-франківський виконком 17 березня не підтримав проект рішення “Про затвердження тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, що надаються ДП “Автоколона 2222”.

    За словами заступника департаменту ЖКГ, транспорту та зв’язку Ігоря Сенчука, перевізники переглянули інвестиційну складову й знизили ціну із 1.30 грн до 1.19 грн. При таких розрахунках франківцям доведеться платити за вивіз сміття не 5.85 грн, як до цього, а 9.47 грн.

    Члени виконкому зазначили, що, зважаючи на всі “за” і “проти”, розуміють, ціну треба підвищувати. Але необхідно провести новий конкурс, щоб визначити перевізників, які надаватимуть кращі послуги із вивозу сміття. Адже конкурс передбачає, що переможцем буде те підприємство, яке запропонує найменшу ціну.

    Після півгодинної дискусії члени виконкому поставили на голосування два варіанти із коригування тарифу, жоден із них не підтримали члени виконкому.

    Крім того, виконком також не підтримав проект-рішення “Про затвердження тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, що надають ПрАТ”АТП-0928″”.

    Підприємство ПрАТ “АТП-0928” у розрахунках запропонувало збільшити тариф, який був незмінний із 2010 року – з 6,41 грн до 9,28 грн.

    “Ми мусимо знайти для громадськості підприємство, яке буде за нормальними тарифами вивозити сміття”, – зазначив секретар міськради Микола Вітенко.

    Виконком не підтримав і цей проект. Тож якщо перевізники відмовляться надавати послуги за теперішнім тарифом, влада оголосить конкурс.

     

    Читайте також: У Франківську тариф на вивіз сміття планують збільшити до 9 грн (ВІДЕО)

    17.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!