Прикарпатські депутати просять екоінспекцію перевірити законність забудови міського озера (ДОКУМЕНТ)

  • Депутати Івано-Франківської обласної ради Сергій Адамович та Сергій Федорців звернулися до Державної екологічної інспекції Прикарпаття з проханням перевірити законність забудови біля міського озера. 

    У депутатському зверненні йдеться про те, що смуга поблизу міського озера є природоохоронною територією, де обмежено господарську діяльність, тому тут зводити багатоповерхівки не можна. 

    Текст звернення подаємо повністю:

     

     

    Депутатське звернення

    Звертаємося щодо необхідності перевірки порушення природоохоронного законодавства. 13 березня 2015 р. відбулася погоджувальна комісія із узгодження спірних питань пропозицій громадськості, внесених під час процедури громадського обговорення проекту містобудівної документації «Коригування (внесення змін до) генерального плану, суміщеного з історико-архітектурним опорним планом м. Івано-Франківська (в межах Івано-Франківської міської ради)» щодо дозволу здійснення компанією “Вамбуд” (Микола Ковальчук) забудови земельної ділянки біля міського озера (зі сторони вулиць Короля Данила, Ленкавського, Південний Бульвар, Гурика).

    За проектом, на цьому місці планується будівництво багатоповерхових житлових будинків та облаштування відповідної інфраструктури.

    Відповідно до ст.87 Водного кодексу України,  для створення сприятливого режиму водних об’єктів, попередження їх забруднення, засмічення і вичерпання, знищення навколоводних рослин і тварин, а також зменшення коливань стоку вздовж річок, морів та навколо озер, водосховищ й інших водойм встановлюються водоохоронні зони.

    Ст.88 врегульовує, що з метою охорони поверхневих водних об’єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності вздовж річок, морів і навколо озер, водосховищ та інших водойм у межах водоохоронних зон виділяються земельні ділянки під прибережні захисні смуги.

    Прибережні захисні смуги встановлюються по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води завширшки для великих річок, водосховищ на них та озер – 100 метрів. Прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності.

  • У прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів.

    На підставі вищенаведеного просимо вжити заходів щодо перевірки наявності порушень водоохоронного законодавства у випадку  здійснення будівництва багатоповерхових житлових будинків компанією “Вамбуд” поблизу міського озера (зі сторони вулиць Короля Данила, Ленкавського, Південний Бульвар, Гурика).

    Згідно зі ст. 13 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад»  місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та їхні посадові особи, а також керівники правоохоронних та контролюючих органів, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, розташованих на території відповідної ради, до яких звернувся депутат місцевої ради, зобов’язані у десятиденний строк розглянути порушене питання та надати відповідь.

              З повагою, депутати обласної ради                                                                __________    С.В. Адамович

     

                                                                    _________      С.І. Федорців

    18.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!