Водогін – не перешкода забудувати міське озеро

  • Активісти, які виступають проти забудови зеленої території біля міського озера, повідомили “Галицькому кореспонденту”, що на конфліктній території, ймовірно, пролягає водогін та каналізаційні мережі, у санітарно-охоронній зоні яких не можна будувати. У “Водоекотехпромі” інформацію підтвердили частково.

    Водогін пролягає на території обидвох конфліктних ділянок (1,88 га з боку вулиці Ленкавського, орендар – Ріяфет Гасимов та 6 га — з боку вулиць Гурика – Південний бульвар – Проектна, орендар — Костянтин Бородайко). Нагадаємо: на території з боку Ленкавського триває будівництво семиповерхового об’єкту, згідно з декларацією на початок будівельних робіт — фізкультурно-оздоровчого комплексу.

    Водогін ділить обидві ділянки навпіл, – зауважує керівник “Водоекотехпрому” Микола Саєвич. – Я знаю, що там почалося будівництво, але це не наша справа зупиняти його, а “Архбудконтролю”. Якщо на наших мережах хтось щось будує, наш технагляд видає припис. Ми не б’ємо на сполох, бо поки що на наших мережах не будують”.

    Перш ніж починати будівництво, каже Саєвич, проектант має взяти технічні умови на підключення води та каналізації. «Технічні умови на це будівництво ми не видавали, бо до нас не зверталися. Нам ніхто не сказав, що там будують і як воно має виглядати. Коли нас запитають, ми скажемо – підключатися тут і тут».

    Державними будівельними нормами передбачені відстані, де не можна вести будівництво – це 10 метрів обабіч водогону, так звана санітарно-охоронна зона. Однак якщо проект лягає просто на водогін, перенести водогін не проблема, – кажуть в “Водоекотехпромі”. “Це дуже дорого, але можливо”, -підкреслює Саєвич.

    8.04.2015

     

    Більше читайте тут – Врятувати озеро

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!