Тринадцяте Свято ковалів подарує Франківську нові ковані шедеври

  • Традиційно у Франківську 8-10 травня відбудеться фестиваль «Свято ковалів», приурочений Дню міста. Цьогорічний захід – тринадцятий.

    Франківці зможуть спостерігати за роботою та насолодитися спогляданням уже готових творів українських та закордонних ковалів, взяти участь у майстер-класах провідних фахівців ковальської справи, відвідати ярмарок кованих речей та просто набратися позитиву від спілкування з майстрами вогню і заліза.

    У рамках цьогорічного свята також пройдуть тематичні конференції, відбудеться виставка «Орнаментальне ковальство-2015», традиційні пленери «Позитив» та «Студентська майстерня».

    Цьогорічне Свято ковалів збере найкращих майстрів не тільки з усієї України, а й з Англії, Нідерландів, Марокко, Польщі, Росії, навіть Китаю та Японії…

     

    Сергій Полуботько, голова громадської організації «Свято ковалів», заслужений художник України ділиться планами на нові ковальські подарунки для Франківська. Щорічна традиція дарувати містові спільні творіння учасників свята неабияк полюбилася містянам, адже щоразу місто отримує нову ковальську оздобу, яка його гармонійно прикрашає і робить більш мистецьким.

    Цьогорічним подарунком містові від ковалів стане спільна робота пленеру «Студентська майстерня» – арка при вході на острів кохання (на місці клумби у вигляді серця).

     

    Також є ідея подарувати місту кований виріб у вигляді великого гнізда на колесі від воза як символ розбудови власної родини, спільноти, країни. Якщо задум вдасться втілити, то до «виття» гнізда на фестивалі зможе долучитися кожен охочий франківець – досить буде просто під керівництвом майстра викувати гілочку і вкласти її в гніздо…

     

    Ще один ковальський подарунок містові через бюрократичні неузгодження переноситься з року на рік, ймовірно, цьогоріч таки вдасться погодити спірні технічні моменти й вулиця Шевченка таки перетвориться на галерею під відкритим небом кованих творінь (5 або 10 скульптур) найкращих минулорічних майстрів.

     

    Читайте також:

    У Коломиї проходить VIII Всеукраїнський фольклорний фестиваль «Писанка»


    До Франківська їдуть ковалі

    Звичне свято

     

     

     

    Пропонуємо програму цьогорічно Свята ковалів:

    ФЕСТИВАЛЬ «СВЯТО КОВАЛІВ – 201

    відбудеться 8-10 травня в м. Івано-Франківську

    В програмі фестивалю: демонстрація майстерності від ковалів України та закордонних учасників, майстер-класи провідних фахівців ковальської справи, ярмарок кованих речей, конференція, виставка Орнаментальне ковальство- 2015, пленер Позитив, пленер Студентська майстерня

     

    8травня 2015р.   (п’ятниця)                                                                     

    9.00 – 18.00 – площа Бастіон.

  • ● Реєстрація гостей та учасників (50 грн.)..

    ●Демонстрація ковальської праці, виготовлення ковалями України та іноземними гостями елементів для спільної композиції на тему «Квіти кохання» та «Гніздо».

    ● Ярмарок кованих речей (200грн в день за оренду торгового місця).

    ● Пленер «Позитив». Приймаються на розгляд ескізи для створення композицій на тему «Позитив»: удача, успіх, радість, добро, натхнення, добробут, достаток, гаразди, стабільність, щастя, любов, благополуччя, гармонія, сила, розвиток, розум, мудрість, тощо… розміром орієнтовно 600х600х800мм. Майстрам, ескізи яких буде обрано для виконання, надаються матеріали та обладнання, команда помічників, інструменти, безкоштовне проживання та харчування протягом фестивалю.

    ● Пленер «Студентська майстерня». Ковальський колектив ВПУ-21 з Івано-Франківська.

    ● Майстер-класи. Бажаючі показати свою майстерність просимо зголоситися, вам буде надано безкоштовне житло та харчування.

    18.00  Конференції-презентації ковалів (готель  «Надія»). Приймаються заявки на виступ (до 10 хвилин).

     

    9 травня 2014р. (субота)

    9.00 – 17.00 – площа Бастіон.

    ● Реєстрація гостей та учасників (50 грн.).

    ●Демонстрація ковальської праці, виготовлення ковалями України та іноземними гостями елементів для спільної композиції на тему «Квіти кохання» та «Гніздо».

    ● Ярмарок кованих речей (200грн в день за оренду торгового місця).

    ●  Пленер «Позитив».

     ● Пленер «Студентська майстерня».

    ● Майстер-класи

     

    10 травня 2014р. (неділя)

    10.00 –  Відкриття 14 міжнародної виставки «Орнаментальне ковальство» (галерея «Бастіон»).

    Нагородження номінантів виставки та відзнака кращих робіт фестивалю. Завершення фестивалю.

    ● Виїзд на екскурсії.

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!