«Санліт-захід» просить дозволу на обгородження запланованої скандальної забудови

  • Попри те, що ПП «Санліт-Захід» ще не домовилося з усіма мешканцями вул. Відкритої, 25 в Івано-Франківську, забудовник уже клопоче про встановлення тимчасової огорожі на вулицях Відкрита й Марійки Підгірянки.

    Сьогодні, 24 квітня, на комісії з безпеки руху в Івано-Франківську слухали питання про встановлення паркану для обгородження новобудови, яку планує спорудити ПП «Санліт-Захід» на вул. Відкритій. Нагадаємо, що вже кілька місяців в Івано-Франківську між забудовником та мешканцями існує конфлікт з приводу будівництва шестиповерхівки у дворі, оточеному старими будинками. Люди занепокоєні майбутньою долею своїх помешкань та виступають проти забудови подвір’я, на якому знаходяться господарські приміщення, якими вони постійно користуються.

    Голова комісії Руслан Гайда запитав представника підприємства Василя Дейчаківського, чи узгодили питання з мешканцями. Той відповів, що сім дозволів уже є і треба ще шість.

    Цікавим є факт, що в окремих випадках договори підписували мешканці, які є тільки частковими власниками квартир. Адже трапляється, що співвласниками квартири є відразу кілька людей. Забудовник отримав згоду від одного власника і подав у департамент папери про те, що начебто має повну згоду… «Галицький кореспондент» з’ясував, що згоду на будівництво давали переважно ті, хто не мешкає в будинку тривалий час і має інше житло. А от ті, що не мають куди перебратися, більш уважно пильнують, щоб не опинитися на вулиці. Тож згоду вони наразі не дають.

  • Нагадаємо, що підприємство «Санліт-захід» очолює депутат обласної ради Роман Яровина (фракція «Свобода»). Можливо, саме тому на захист підприємця став депутат-мажоритарник по цьому округу Ярослав Дубас. Більше – на відео.

     

     24.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!