Справа Коцаби: Монтян заявила, що готова сісти на лаву підсудних разом із обвинуваченим

  • У середу, 29 квітня, розпочалося судове засідання в справі скандального журналіста й блогера Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді.

    Суддя Володимир Попович попередив журналістів: висвітлювати процес можна, але обличчя свідків, їх голоси та імена показувати не можна.

    У судовій залі розпочався допит першого свідка, який був із Коцабою на Сході України. Він бачив відеозвернення і чув твердження, що там немає російських військ. Свідок вважає, що Руслан перегнув палицю, так висловлюючись, адже на Сході України немає регулярних військ, але є добровольці, які йдуть в ополчення.

    На думку свідка, сумно, що на слова Коцаби “Слава Україні!” ніхто не відповідає. Він запропонував підсудному пройти тест на поліграфі й вважає, що потрібно посадити і Тетяну Монтян або ж звільнити Коцабу.

    Також свідок знову торкнувся теми Сходу України. Він зауважив, що бачив на фронті осетинів та чеченців, але російські регулярні війська – ні.

    Адвокат запитав, чи відомі  факти того, що скандальна заява Коцаби якимось чином вплинула на мобілізацію, на що свідок відповів, що не знає нічого про це. 

     

    Також захисник Тетяна Монтян спитала свідка, чи йому відомо, що між Україною і Росією укладені міжнародні чинні угоди про співпрацю, але той відповів, що не є фахівцем у цьому питанні. Монтян підкреслила, що не знає, у чому суть зради Батьківщини, нагадавши про кондитерський завод Порошенка у Липецьку.

     

    Відтак Тетяна Монтян заявила, що готова сісти з Русланом Коцабою на лаву підсудних, але прокуратура ще не висуває їй обвинувачень.

     

    Перед початком судового засідання Руслан Коцаба заявив, що він проти заборони Опозиційного блоку на Прикарпатті

     

    “Галицький кореспондент” продовжує стежити за розвитком подій.  

     

  • Нагадаємо: 16 квітня в Івано-Франківському міському суді відбулося попереднє засідання у кримінальній справі Руслана Коцаби, якого звинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 статті 111 КК України та ч.1 статті 114-1 КК України.

     

    29.04.2015

     

     

    Читайте також:

    Справа Коцаби. Перше судове слухання (ВІДЕО. ПОВНА ВЕРСІЯ) 

    Справа Коцаби: жоден свідок не з’явився, суд перенесено

    Справа Коцаби. Прокурор: Підсудний умисними діями працював проти України

    Справа Коцаби: підсудний заявив, що свідки – фіктивні (ОНОВЛЕНО)

    Коцаба стоїть на своєму

    Повна версія відеозапису підготовчого засідання у справі Коцаби (ВІДЕО)

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!