“Шептицький був дуже крутим арт-менеджером”, – франківський митець Ярема Стецик

  • Сьогодні, 30 квітня, відбулася прес-конференція організаторів сьомого фестивалю Христового міста “Вгору серця”, який відбудеться в Івано-Франківську 2-3 травня цього року.

     

    Його орагнізатори розповіли про заходи, серед яких вело-авто-мото-пішо-кінна проща до образу Ісуса, який благословляє подорожніх (завод “Автоливмаш”, вулиця Юності, 23), концерти й настінний портретний малюнок Андрея Шептицього на Пластовій домівці авторства Яреми Стецика.

     

    Отож прикарпатців запрошують – хто на чім може приїхати – 2 травня о 9.30 до храму Зіслання Святого Духа (Івано-Франківськ, вул. Коновальця, 105), аби звідти поїхати до образу Ісуса на вулицю Юності. У прощі також візьме участь гурт “Пенсія”. Після цього на Вічевому майдані о 12 год. розпочнеться концерт хорового та естрадного співу.

     

    Франківський митець Ярема Стецик зазначає, що такі фестивалі потрібні місту. Темою цьогорічного заходу є “Франківський Шептицький” і вона присвячена ювілею митрополита. “Шептицький був дуже крутим арт-менеджером. Церква – це також театр, бо є костюми, актори…” – розмірковує Стецик.

    Завершиться фестиваль третього травня гала-концертом, який розпочнеться о 17 год. на Вічевому майдані. Як зазначає ведуча і співачка Оксана Сливка, під час концертів проходитиме школа дитячого малюнка “Для Бога я створю найкраще”, підсумки якої будуть оголошені 17 травня.

     

    Варто зазначити, що наприкінці гала-концерту презентують відеокліп на гімн фестивалю, який був написаний ще у 2013 році.

    30.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!