Що незвичайного можна придбати на франківському Святі ковалів? (ФОТО)

  • Журналіст «Галицького кореспондента» шукав, що оригінального можна придбати на Святі ковалів. Окрім численних кованих фігур, тут пропонують багато інших цікавинок, дорогих і не дуже.

     

    Кожному охочому можуть виготовити сувенірну монету, вартість якої коливається від 15 до 55 грн – все залежить від металу: алюміній, латунь, мідь, мельхіор. Останній – найбільш вартісний.

    На фестивалі представлений широкий вибір ножів ручної роботи, особливе місце серед яких посідають ножі з дамаської сталі. Найпростіші з них (без будь-якого оздоблення) коштують від 400 грн. Оригінальна пропозиція – стилізовані реконструкції ножів скіфів та сарматів.

    Є тут навіть ковані прикраси. Наприклад, сережки зі срібла та міді, виготовлені за спеціальною японською технологією, можна придбати за 1200 грн. Але є й дешевші альтернативи. Скажімо, найпопулярнішими серед покупців є ковані підвіски вартістю від 50 грн. Хоча ковалі стверджують, що дорогі ковані вироби – це не гарячі пиріжки, вони для справжніх поціновувачів, тому висока вартість є цілком виправданою.

    Окремої уваги заслуговують різні види бойової зброї: козацька сокира, кістень, шабля. Ціна – від 600 грн.

    До речі, на фестивалі можна побачити майстер-клас із виготовлення кованої сокири. Середня ціна такого унікального виробу – близько 1000 євро.

    Також пропонують соляні лампи (від 350 грн), які корисні для органів дихання. 

    Цікавою пропозицією став унікальний інструмент для різання та різьби на будь-яких матеріалах. Інструмент має понад 140 насадок. Коштує 2500 грн. Хоча можна придбати за меншою ціною, якщо обрати меншу кількість насадок. Кожен охочий може випробувати цей інструмент і самотужки зробити гравіювання на склянці, яку можна потім забрати на згадку (склянка коштує 20 грн).

    Хто зголоднів, знайде вдосталь смачних пропозицій. Наприклад, тарілка кулішу чи плову обійдеться в 30 грн. 

    9.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!