Свідок у справі Коцаби: Журналіст не має права робити заклики, він повинен тільки висвітлювати події

  • У міському суді Івано-Франківська триває слухання у справі скандального журналіста і блогера Руслана Коцаби. Наразі допитують десятого свідка.  

     

    СВІДОК ДЕСЯТИЙ


    Живе в Коломиї. Його допитують як свідка, який брав участь в АТО. Загалом він там був 25 разів, потрапив у полон в Горлівці – його захопив терорист  Безлер на прізвисько Бєс.

    Під час допиту десятий свідок дуже хвилювався, ним трясло. Побачивши це, судді запропонували йому присісти, той відмовився.


    Як розповів свідок, пригадуючи своє перебування у полоні, представники російських військ відрізняються формою, амуніцією й зброєю. Бойовики, з якими він спілкувався, хочуть окремої «держави», проте не мають на меті приєднуватися до Росії.

    Цей свідок спілкувався з Коцабою ще до скандального відеозвернення. Втім, після перегляду ролика говорити з ним уже не хотів.

    Як зазначає свідок, про братовбивство мова на Сході України не йде, бо люди там інертні, розчарувалися і в тих, і в інших. Дісйно, акцентує він, у війні гинуть мирні мешканці, проте говорити що війна братовбивча – не можна.

    «Журналіст не має права робити заклики, він повинен тільки висвітлювати події», – підкреслив свідок, наголосивши, що знає людей, які відмовляються від мобілізації через звернення Коцаби, бо той працює журналістом і спілкується з людьми.

     

     

    Як уже повідомляв «Галицький кореспондент», свідок у справі Коцаби розповів, що 300 чоловіків із Перегінська подалися на заробітки після перегляду відео, знятого підсудним.


    Інший свідок заявив, що якщо у підсудного є посвідчення преси, то він ще не журналіст.

     

    Ще один свідок зазначив, що відео підсудного негативно вплинуло на мобілізацію.

     

    3.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!