У справі щодо Опозиційного блоку Івано-Франківська облрада хоче залучити третю особу

  • 15 червня в Івано-Франківську відбулося друге засідання у справі «Політична партія «Опозиційний блок» проти Івано-Франківської обласної ради». На перше засідання представники облради не з’явилися, тож суд переніс розгляд.

    Нагадаємо: Опозиційний блок вимагає визнати незаконним та скасувати рішення обласної ради від 17 квітня 2015 року щодо заборони на території Івано-Франківської області діяльності Партії регіонів, КПУ та Опозиційного блоку. Суддя – Володимир Гундяк.

    Йдеться про те, що 2 червня облрада, яка є відповідачем у справі, попросила призупинити провадження. Представник облради пояснив, що наразі Київський окружний адмінсуд уже слухає рішення про заборону КПУ, і від його рішення може залежати ухвала у Франківську.

    Суддя уточнив у відповідача, яким чином ця справа стосується тієї, що слухається у Києві. Представник облади пояснив: позивач вимагає скасувати все рішення, а не його окрему частину.

    Представник “Опозиційного блоку” проти такого клопотання. Він вважає це затягуванням розгляду, яке “суттєво впливатиме на діяльність політичної партії «Опозиційний блок».

    Суд не задовільнив клопотання щодо призупинення провадження. Мовляв, це не підстава і клопотання не перешкоджає розгляду справи по суті. А відповідач не пояснив, як рішення київського суду вплине на рішення суду івано-франківського.

  • Відтак Івано-Франківська облрада попросила залучити Головне управління юстиції в Івано-Франківській області як третю сторону в справі. Позивач проти, адже управління юстиції, вважають вони, й так не виконує рішення ради і не реагує на нього. “Таке рішення є нікчемним”, – заявляє позивач. “А навіщо тоді ви його оскаржуєте?” – запитав суддя. “Аби захистити свої інтереси у майбутньому”, – відповів позивач.

    15.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!