Прикарпаття пропонують поділити на 61 територіальну громаду

  • 26 червня в Івано-Франківську розпочалося друге пленарне засідання 36-ї сесії Івано-Франківської обласної ради. У залі зареєстровано 65 депутатів.

     

    Керівник апарату облдержадміністрації виступив перед депутатами облради і зачитав оновлений перспективний план добровільного об’єднання територіальних громад на Прикарпатті. За його словами, на Івано-Франківщині доцільно утворити 61 об’єднану територіальну громаду, а не 74 чи 40, як пропонувалось раніше.

    У Богородчанському районі може з’явитися п’ять тергромад, у Верховинському – теж п’ять, у Галицькому – дві, у Городенківському – три, у Долинському – три, у Калуському – дві, у Коломийському – сім, у Косівському – шість, у Надвірнянському й Рогатинському – три, у Рожнятівському – чотири, у Снятинському – дві, у Тисменицькому – чотири, у Тлумацькому – чотири громади. Також центри об’єднаних громад будуть у  Івано-Франківську, Болехові, Бурштині, Калуші, Яремчі і Ворохті.

     

    Для прикладу, Городенківський район пропонують розділити на Городенківську об’єднану тергромаду, Чернелицьку та Олієво-Королівську.

     

    “Такий план погоджено робочою групою і виноситься сьогодні на розгляд депутатів”, – зазначив Панасюк.

    До слова, у сільській раді об’єднаної громади працюватиме 24 особи, селищній – 36, а у міській раді буде 42 штатних працівники.

     

    26.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!