Суд над Коцабою. Свідок заявив, що знає людей, які втікали за кордон після ролика підсудного

  • У вівторок, 30 червня, розпочалося чергове судове засідання в справі скандального журналіста й блогера Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді.

     

    Наразі допитано 15 свідків, триває допит  16-го. 


    Свідок шістнадцятий

    Працює в департаменті транспорту і зв’язку. З підсудним не знайомий. Бачив ролик в Інтернеті про заклики припинення братовбивчої війни і стверджень, що російських військ немає в АТО.

     

    Свідок перебував на Сході України, його база була в Дніпропетровську, але він працював на гелікоптері, тому літав в усі райони АТО. «Коли народ й так не хоче служити, не можна закликати: давайте сидіти вдома», – вважає свідок.

     

    Каже, що заклики Коцаби негативно вплинули на мобілізацію. Мало того: він бачив на Сході зброю російського зразка, самих громадян Російської Федерації – ні, тому що він постійно був у вертольоті.

     

     

    Свідок вважає, що Коцаба міг би про себе говорити, але аж ніяк не закликати інших до відмови від мобілізації. За його словами, він знає людей, які втікали за кордон після перегляду ролика Коцаби. Але конкретні прізвища не назвав. Адвокат наполіг, але свідок не назвав. 

    Сам Коцаба запитав чоловіка, чому він не служить. Той відповів, що рік відслужив, відтак, якщо знов покличуть, піде знову. 

  •  

    Нагадаємо: попередні засідання відбулися 3 та 4 червня. У  суді відбулися зміни. Головуючого в суді Володимира Поповича мобілізували, його замінила Олеся Зеленко. Крім того, відбулася заміна групи прокурорів.

     

     

    Читайте також:

    Свідкам бракує конкретики

    Монтян готова сісти разом з Коцабою

    Коцаба стоїть на своєму

    Коцаба думає, що ще працює

    30.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!