Франківські дачники продовжують боронити свою територію від влади та забудовників (ФОТО, ВІДЕО)

  • В Івано-Франківську продовжуються громадські слухання в мікрорайонах щодо внесення змін у генеральний план міста. Учора, 1 липня, у приміщенні ЗОШ №22 говорили про долю садового товариства «Бистриця Надвірнянська».

    Нагадаємо: ще на початку квітня в Івано-Франківську відбулися громадські слухання щодо розроблення детального плану частини цієї території. Ініціювали слухання підприємці (ТОВ «Газоілсервіс» та власник готельно-ресторанного комплексу «Легенда»), які викупили окремі дачні ділянки першої лінії та планують там спорудити об’єкти придорожнього сервісу, будівлі громадського призначення.

    На засідання прийшло кілька сотень франківців. Мешканці одностайні в голосуванні: на території їхнього садового товариства можуть бути тільки сади або дачі. Жодні інші споруди там неможливі.

    «Я б хотіла, щоби в міській раді були нормальні люди, які приймають людські рішення, – виступила франківчанка Марта Когутяк. – Але «Свобода», яка використала ідею наших батьків, прийшовши до влади, зробила дерибан у комунальній системі, нав’язала свій ЄРЦ, а тепер нав’язує, щоб зелені легені міста, які йдуть вздовж річки, були забудовані».

    Врешті, мешканці одностайно проголосували за рішення з трьох пунктів. Перше – не змінювати призначення земельних ділянок садового товариства. Друге – вказати в генплані територію площею 68,86 га як територію товариства. І третє – залишити територію садового товариства «Бистриця Надвірнянська» для дач та садів.

     

     2.07.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!