1450 грам щастя: у Франківську провели складну операцію передчасно народженій дівчинці

  • Нещодавно із сусідньої області до КНП “Івано-Франківської обласної дитячої лікарні” реанімаційною бригадою транспортували дівчинку.

    Вона народилася з вагою 1450 грам та потребувала негайного операційного втручання з приводу ретинопатії передчасно народжених дітей, пише «Галицький кореспондент» з посиланням на директора закладу Тараса Мельника.

    Ретинопатія передчасно народжених дітей відноситься до найбільш важких захворювань, що призводить до інвалідності та порушення якості життя.

    Лазерна коагуляція – золотий стандарт лікування ретинопатії передчасно народжених. Процедура спрямована насамперед на попередження розвитку відшарування сітківки.

    Ця операція здійснюється в умовах абсолютно темної операційної зали за допомогою сучасної офтальмологічної лазерної системи. Завдяки неодноразовим успіхам наших лікарів значно збільшилось число дiтей, які зможуть бачити навколишній світ і жити повноцінним життям.

    «Пишаюся своïми колегами за кожен успіх, за кожне врятоване життя і щоразу переконуюся у тому, що вони професіонали своєї справи», – зазначив Тарас Мельник.

    Читайте також: В Івано-Франківській обласній дитячій лікарні почали проводити кардіохірургічні операції новонародженим дітям з допомогою сучасного обладнання

  • Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!