2016 – Рік англійської мови

  • 16 листопада 2015 року Президент України підписав Указ №641 “Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні”. Повідомляє прес-служба Управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

    англійська

    Враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, Указ має на меті сприяти її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, а також забезпечити інтеграцію України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору.

    Зокрема, Управлінням освіти і науки розроблено  план заходів із популяризації вивчення англійської мови, такі як проведення Тижнів англійської мови, тематичних заходів інформаційного, освітнього та виховного характеру (вистави, бесіди, зустрічі за круглим столом, публічні читання мовою оригіналу);

    Також участь учнів загальноосвітніх навчальних закладів у проекті  Європейського Союзу «E-TwinningPlus», в міжнародній програмі з пошуку майбутніх лідерів  «Flex»; у Всеукраїнському конкурсі «Грінвіч».

  • Планується розширення мережі літніх мовних таборів за участю носіїв мови. Минулого  2015 року літні мовні табори працювали на базі чотирьох навчальних закладів міста: СШ №1, 5, 11 та Католицької ЗШ.  У 2016 році до цього переліку долучили ще п’ять освітніх  закладів: НВК «школа-гімназія» №3, ЗШ №12, 17, 19 та    Угорницьку  ЗШ.

    Нагадаємо, що більшість українців не володіє іноземними мовами.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!