Станція Крути: У Франківську влаштували реконструкцію бою українських юнаків з червоногвардійцями

  • 28 січня у Палаці Потоцьких влаштували військово-історичну реконструкцію бою на станції Крути. У реконструкції взяли участь близько 100 осіб.

    “Ми присвячуємо сьогодніднішній захід 100-річчю Бою під Крутами, але ми не можемо відтворити події, як вони були, бо все \-таки знаходимось у місті. Проте сьогоднішня реконструкція відповідає подіям, які відбувались у той період”, – розповідає Олег Сароденко, коментатор дійства.

    “Дякую реконструкторам за те, що ви передали ту атмосферу і емоції. Зараз дуже важливо показувати історію, бо пам’ять треба зберегти”, – сказав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків та вручив кожній делегації, яка долучилась до дійства, подяки.

    Проведення цього дійства у Франківську анонсували ще 16 січня на оперативній нараді у міського голови. 

    Нагадаємо, що учасники реконструкції урочисто пройшлись містом та вшанували пам’ять загиблих українців у Меморіальному сквері.

    Довідково:  Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року. Він тривав близько п’яти годин годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків “Вільного козацтва”, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.

         

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!