На Косівщині відбулися лижні перегони пам’яті Юрія Свирида

  • Нещодавно на Черганівському летовищі відбулися змагання з лижних перегонів на призи майстрів спорту Косівщини та пам’яті першого майстра спорту району Юрія Свирида. У змаганнях взяли участь 72 спортсмени у різних вікових групах.

    Усіх переможців та призерів нагородили грамотами, медалями сектору у справах молоді та спорту Косівської райдержадміністрації, сувенірними призами від меценатів змагань, інформує прес-служба Косівської РДА.

    Нагородження проводили брат Юрія Свирида Микола Свирид, Чемпіон світу, Європи з гирьового спорту та Чемпіон України з лижних гонок та легкої атлетики серед ветеранів Микола Рабинюк, меценат Ігор Сусак.

    Змагання з лижних перегонів пам’яті першого майстра спорту району Юрія Свирида проводяться з 1998 року.

    Довідка

    Юрій Свирид  народився 8 травня 1958 року у с. Вербовець. У 1973 році  закінчив Вербовецьку школу, а у 1975 році – Косівську середню школу. З 10 років почав займатися у Косівській ДЮСШ на відділенні лижних гонок під керівництвом Володимира Ониськіва. Після закінчення школи поступив у Львівський державний інститут фізичної культури, який успішно закінчив у 1979 році. У цьому ж році почав працювати у Косівській ДЮСШ тренером-викладачем з лижних гонок.

  • Читайте також: Лещетарство в Карпатах

    Юрій Свирид – неодноразовий переможець обласних та Всеукраїнських змагань з легкої атлетики та лижних гонок, з 1979 по 1984 роки – член збірної команди України. У 1981 році став майстром спорту з лижних гонок СРСР. З 1989 по 1994 роки очолював комітет з фізичної культури та спорту Косівського району; з 1994 по 1997 роки був головою районної ради ВФСТ «Колос». В серпні 1997 року помер.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!