3000 гривень на місяць: Мінюст показав, як утримують російських полонених

  • Російських військовополонених утримують у таборі на заході України та дільницях майже в кожному регіоні відповідно до норм міжнародного права. В Мінюсті розраховують, що росіяни дотримуватимуться тих самих норм.

    “Табір для військовополонених охороняється. Для утримуваних тут осіб створенні належні побутові умови, організовано медичне забезпечення. Важливо, що військовополонені працюють. Вони не проводять своє буття, просто дивлячись у стелю. Вони займаються деревообробкою та приносять користь для українського суспільства”, – розповів міністр Денис Малюська. 

    Витрати на утримання одного військовополоненого становлять приблизно три тисячі гривень на місяць.

    Фінансування заходів щодо тримання військовополонених у таборах та дільницях для тримання військовополонених 2022 року здійснюється за рахунок коштів резервного фонду Державного бюджету України. 

    Якщо неможливо доставити військовополонених у табір, їх можуть тимчасово тримати на дільницях у звичайних місцях ув’язнення та СІЗО. Але окремо від засуджених. Також на дільницях перебувають військовополонені, яких найближчим часом можуть обміняти на українців.

    “Я впевнений, що коли ми показуємо, як утримуємо російських полонених, ці кадри неодмінно побачать в рф, і ми розраховуємо, що вони будуть наших громадян утримувати в аналогічних умовах, доки ми їх не обміняємо”, – додав міністр.

    Читайте також: Пілот-“вагнерівець” розповів СБУ, як скидав бомби, і скільки за це платить рф

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!