Євробачення 2019: Україну представить скандальна співачка Maruv

  • Учора, 23 лютого, перемогу в національному відборі на Євробачення здобула співачка Maruv, але конкурс запам’ятався не стільки її виступом, скільки скандалом навколо неї та інших виконавців. Участь Maruv у Євробаченні досі лишається під питанням.

    Соцмережі вже кілька днів поспіль не вщухають через скандал навколо учасників національного відбору Євробачення, повідомляє видання “BBC News Україна“.

    Під шквал критики потрапили як переможниця конкурсу Maruv, так і інші конкурсанти, яких звинуватили в тому, що вони дають концерти в Росії.

    Найбільше дісталося дуету “Anna Maria”, учасниці якого припустилися необережних висловлювань щодо Криму.

    В Національної суспільній телерадіокомпанії (НСТУ) вже підтвердили, що схвалять остаточне рішення протягом 48 годин.

    Ще відтоді, як став відомий список півфіналістів українського національного відбору на Євробачення, в соцмережах почала з’являтися критика на адресу окремих учасників конкурсу – передусім вона стосувалася їхнього небажання відмовлятися від концертів у Росії.

    В ході першого півфіналу солістка гурту “YUKO” підтвердила, що виступала “вдома”. Вона зізналася, що є громадянкою Росії, але додала, що вже близько семи років проживає в Україні. Вже у фіналі співачка запевнила, що не дає концертів в РФ понад рік і заявила, що хотіла б отримати українське громадянство.

    На питання щодо виступів в Росії довелося відповідати й іншим виконавцям – зокрема, Maruv і Bahroma, які пояснювали, що таким чином “несуть мир” і що “музика, як і кохання, не має меж”.

    Нагадаємо, оприлюднено список фіналістів Національного відбору Євробачення України.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!