У Франківську змінили тарифи на тепло з альтернативних котелень

  • Сьогодні, 24 жовтня, в Івано-Франківську виконком розглянув питання про встановлення тарифу на виробництво теплової енергії ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», що виробляється на установках з використанням нетрадиційних або поновлювальних джерел енергії.

    Так, він вирішив встановити цей тариф на рівні   90% середньозваженого тарифу на теплову енергію. Тобто населення тепер платитиме 1246,50 грн/Гкал (без ПДВ), а установи та організації, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету – 1921,47 грн/Гкал (без ПДВ). Раніше є  населення платило 1058 грн/Гкал, а юридичні особи – 1500 грн/Гкал.

    Як пригадав заступник директора з розрахунків і реалізації теплової енергії ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Ігор Угриновський, встановлення тарифів на тепло, вироблене з альтернативних джерел, не відноситься до повноважень Національної комісії. Саме тому їх затверджує виконком.

    «У нас дуже маленька частина тепла виробляється на деревині. Це до 5%, а за підсумками 2018 року –  було 2,5%», – наголошує Угриновський.

  • Читайте також: В Івано-Франківську підняли тариф на вивіз сміття

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!