Понад 30 студентів-медиків працюють на карантинних блокпостах

  • Уже тиждень понад 30 студентів Івано-Франківського національного медичного університету працюють на контрольно-пропускних пунктах Прикарпаття.

    Про це повідомляють в пресслужбі ІФНМУ.

    За словами проректора з науково-педагогічної та лікувальної роботи університету Тараса Кобрина, до університету звернулися з Івано-Франківської обласної державної адміністрації з проханням допомогти з чергуванням на блокпостах.

    «Ми провели опитування серед студентів-інтернів і тих, хто виявив таке бажання, – подали у списки в облдержадміністрацію. З 21 лютого наші студенти почали чергування на контрольно-пропускних пунктах, — розповідає проректор. — Охочих було набагато більше, але це були й студенти з перших курсів. Однак вони не є ті люди, які могли б стояти на блокпостах і цим займатися. Тобто, ми старалися надати студентів 4 курсу і старших, плюс лікарі-інтерни».

    Щоранку студенти ІФНМУ виїжджають на блокпости, які розташовані на межі Івано-Франківської області. Чергування триває з 9:00 до 21:00 години. Виїжджають по двоє, протягом чергування міняються і мають можливість по черзі відпочити. Власне за блокпостом закріплені чотири студенти. Працюють пари два дні через два, або й три через три. Домовляються про графік самостійно.

  • До теми: “Червона зона”: як медики Прикарпаття діставатимуться на роботу

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!