В одній із поліклінік Івано-Франківська оновили кабінети

  • У комунальному закладі “Івано-Франківській міській поліклініці №5″ відкрили оновлений терапевтичний та гінекологічний кабінети, а також з’явилась комфортна вбиральня для жінок і молодих матерів.

    Про це йдеться на сайті міського голови Руслана Марцінківа.

    Терапевт міської поліклініки №5 Наталія Ожгевич розповідає, в оновленому кабінеті прийматимуть пацієнтів два терапевти. За її словами, за приймальний день лікар приймає мінімум 40 людей. І таку ж кількість обслуговує другий лікар.

    «Один працюватиме до обіду, інший – після. Відповідно буде два лікарі і дві медсестри. В період пандемії ми мали великий наплив. Кількість людей, які звертаються за допомогою, збільшилась в декілька разів. Раніше в кабінеті не було умов: води, умивальника, місця, де присісти. Один із пацієнтів, меценат, запропонував зробити ремонт, провести воду та облаштувати умови в кабінеті. Тож тепер маємо два робочі місця, умивальник, де можна помити руки. Тепер дуже зручно і комфортно працювати», – зізнається Наталія Ожгевич.

    Терапевти надають первинну медичну допомогу людям, які уклали декларацію з лікарем. Саме до терапевта спершу звертаються люди при погіршенні стану здоров’я.

    «Раніше, в перші місяці ковіду, ми надавали консультації і в телефонному режимі. Тепер, як тільки виникає потреба, люди записуються на прийом або в реєстратурі, або онлайн і приходять до нас. А далі, якщо є потреба, ми вже скеровуємо до вторинної ланки, до вузьких спеціалістів чи в стаціонар», – додає терапевт.

    Акушер-гінеколог та лікар УЗД міської поліклініки №5 Надія Малінська радіє оновленому гінекологічному кабінету. Каже, що намагались створити його максимально зручним для пацієнтів.

    Тут проводять профогляди, а також обслуговуються вагітні жінки. Для професійних оглядів постарались оснастити кабінет максимально. Для цього придбали кольпоскоп з відеосистемою, який дозволяє одразу на первинному прийомі діагностувати патологію шийки матки.

    “Беремо цитологію, а також для зручності вагітних маємо УЗД-апарат, який зразу дає змогу жінці проходити певні обстеження на місці, не виходячи з кабінету. Тобто для максимальної економії часу і зручності, якщо жінка має бажання – вона може це все пройти в одному кабінеті. Якщо виникають певні проблеми, одразу не переходячи з кабінету в кабінет, провести огляд, до прикладу якщо виникає ургентна ситуація», – зазначає Надія Малінська.

    Лікар також додала, для зручності пацієнток, в закладі розробили пакет для комплексних оглядів. Для цього варто лише записатися на конкретний час, коли жінка зможе пройти це комплексне обстеження.

    Комплексний гінекологічний огляд включає: розширену відеокольпоскопію, УЗД жіночих, тазових органів вагінальним датчиком, мазок на флору, мазок на цитологію, огляд гінеколога.

    «Дуже важливо, що наші поліклініки розвиваються в дуже непрості часи, бо скорочується фінансування НЗСУ. Але якщо будуть якісні послуги і умови для пацієнтів і лікарів, то пацієнти будуть відвідувати наші заклади. Тому продовжуємо цю роботу. Дякуємо нашим медикам, керівництву Центру первинної медичної допомоги за оновлення комунальних медичних закладів», – відмітив Руслан Марцінків.

    До теми: у Бурштині відкрили оновлене відділення екстреної медичної допомоги

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!