В Івано-Франківськ приїхав польський депутат, який проявив себе великим другом України (фото)

  • 20-21 вересня 2022 року в Івано-Франківську на запрошення Івано-Франківської торгово-промислової палати з офіційним парламентським візитом перебуває депутат Сейму Польщі багатьох скликань (з 2009 року) Марек Жонса, повідомляє “Галицький кореспондент” з посиланням на Івано-Франківську торгово-промислову палату.

    Марек Жонса провів зустрічі з головою Івано-Франківської ОВА Світланою Онищук та мером Івано-Франківська Русланом Марцінківим, зустрівся з підприємцями Івано-Франківщини в торгово-промисловій палаті, провів гуманітарні зустрічі.

    Також гість з Польщі взяв участь в ефірах обласного телебачення “Галичина” та РАІ, де поділився своїми думками про боротьбу України і Польщі з спільним ворогом та перспективи подальшої співпраці з відбудови України та форматів подальшої спільної праці в новій світовій реальності.

    З початку повномасштабного вторгнення московії в Україну в лютому поточного року Марек Жонса став великим другом України. Його величезна підтримка та допомога надавалась в багатьох речах:

    – в організації і координації прийому біженців в прикордонному Перемишлі та околицях,
    – організації логістики та пересилки гуманітарних вантажів в Україну, в тому числі і залізницею, безпосередньо з Перемишля до Києва та інших міст України,
    – завдяки міжфракційним об’єднанням Польського Сейму в координації та посередництві відправки допомоги в Україну з інших країн ЄС,
    – залученні до процесу підтримки та допомоги Україні інших депутатів Сейму та відомих людей, лідерів думок Польщі та Євросоюзу.

    За сприяння Марека Жонси в Україну відправлялися також вантажі автотранспортом, частина з яких була скерована до Івано-Франківських лікарень та для допомоги внутрішньо переміщеним українцям.

    Як повідомляв “Галицький кореспондент”, франківська торгово-промислова палата отримала з Естонії вже 12 автобусів допомоги для ЗСУ.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!