Інтернетрі

  • Людина з чужими руками

    Трансплантологи у Німеччині провели унікальну операцію з пересадки донорських рук. Німецький фермер Карл Мерк втратив свої руки в результаті нещасного випадку в 2002 році. Лікарі вирішили провести операцію з пересадки донорських рук після того, як організм Карла відторгнув штучні трансплантанти. 55-річному чоловікові пересадили кінцівки анонімного донора, який загинув перед операцією. Пересадка пройшла успішно, і життя пацієнта разюче змінилося: він нарешті може самостійно відкривати двері, їсти без сторонньої допомоги, їздити на велосипеді і митися. “Тепер я можу почухатися, якщо десь засвербить, – радіє фермер. – Почуваю себе відмінно, зовсім як новенький! Неможливо описати ці відчуття людині, яка не випробувала на собі, що значить прожити шість років без рук, без можливості щось ними робити”. Карл Мерк сподівається, що в найближчому майбутньому зможе сам піднести до рота гальбу баварського пива і випити за здоров’я своїх лікарів.

    Ривок Нової Зеландії

    Сейсмологи встановили, що в результаті недавнього землетрусу Нова Зеландія присунулася до Австралії майже на 30 сантиметрів.

    Землетрус у Тихому океані відбувся 16 липня цього року і став найбільшим у цьому регіоні за останні 80 років. Магнітуда поштовхів сягала 7,8, однак епіцентр перебував досить далеко від основного острова, тож землетрус не призвів до значних руйнувань. Сейсмологам вдалося встановити, що через землетрус форма Нової Зеландії трохи змінилася, в результаті чого деякі райони стали ближчими до Австралії на відстань 10-30 сантиметрів. Для порівняння, щорічно через рух тектонічних плит ці дві держави зближуються всього на 35 міліметрів.

    Вихідний на затемнення

    Уряд Непалу оголосив 22 липня, коли в країні можна було спостерігати повне сонячне затемнення, вихідним днем.

    Оголосити день повного сонячного затемнення вихідним рекомендувала рада астрологів, яка є консультативним органом при урядові Непалу і видає рекомендації на основі стародавніх індуїстських астрологічних трактів. Завдяки цьому рішенню всі громадяни Непалу отримали можливість спостерігати рідкісне астрономічне явище. Затемнення збіглося з моментом проходження Місяця через найближчу до Землі точку своєї орбіти, тому смуга місячної тіні була незвичайно широка – 205 кілометрів. Місячна тінь торкнулася поверхні планети в районі Камбейської затоки на західному узбережжі Індії і пройшла через Індію, Непал, Бангладеш, Бутан та Китай, японський архіпелаг Рюкю та Маршаллові острови. Тривало затемнення понад чотири години.

  • З козла – молока

    В Ізраїлі виявлено козла, який дає молоко.

    Незвичайну худобину виявили в стаді 42-річного прапорщика Армії оборони Ізраїлю Халеда Суеда із селища Ваді Тальмон. Доглядачі несподівано з’ясували, що півторарічний козел має вим’я і дає до трьох склянок молока на добу. При цьому він має статеві органи самця. Халед обіцяє роздавати це молоко безкоштовно жінкам, які страждають від безпліддя. Згідно з народним повір’ям, жінка, яка не може зачати, для зцілення повинна випити склянку “козлиного молока”.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!