У червні шахи можуть ввести в програму Олімпійських ігор

  • Президент Міжнародної шахової федерації (FIDE) Кірсан Ілюмжинов 19 червня обговорить із главою Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томасом Бахом введення шахів у програму зимових Олімпійських ігор.

     

    Про це заявив помічник президента FIDE Берік Балгабай, – повідомляє Еспресо.TV з посиланням на “ТАСС“.

     

    “Вже минулого року на сесії МОК обговорювалося питання введення шахів у програму зимових Олімпійських ігор. Цього року Кірсан Миколайович (Ілюмжинов) 19 червня зустрінеться з главою МОК Томасом Бахом і ми знову обговоримо це питання”, – сказав Балгабай.


    За його словами, Національні олімпійські комітети (НОК), шахові федерації різних країн (особливо де теплий клімат) постійно висловлюють свою зацікавленість у введенні шахів у програму зимових ігор. Багато НОКів послали відповідні листи в МОК. Вони пропонують доповнити Олімпійську хартію і, поставивши кому, дозволити в олімпіадах інтелектуальні ігри.


    “У найбільш представницьких зимових іграх брало участь 88 країн – минулого року в Сочі. У шаховій ж олімпіаді беруть участь 170 країн! Уявляєте, наскільки може підвищитися інтерес до зимових Олімпійських ігор тільки завдяки включенню шахів у їхню програму”, – запевняє Балгабай.

  • Читайте також:

    Українка Марія Музичук стала чемпіонкою світу з шахів, вигравши у росіянки в Сочі (ВІДЕО)

    Шахова королева 

     

    21.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!