Справа Коцаби: одного зі свідків Монтян назвала “постраждалим від заяви підсудного”

  • На судовому засіданні в справі скандального журналіста й блогера Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді, триває допит свідків.

     

    У судовій залі допитують свідка «номер два». Він зазначив, що бачив відео з Коцабою і слідкував за подіями тільки з інформації в пресі. А також додав, що указ про мобілізацію є законом і він як “людина військова” має його виконувати. Прокурор запитав, чи заклик Коцаби якось вплинув на громаду, на що свідок відповів, що на теренах області таких випадків не зафіксовано. 

    Коцаба запитав свідка, що гірше: його скандальне відеозвернення чи відмова чотирьох воєнкомів їхати в АТО? Свідок відповів, що двоє з цих воєнкомів звільнилися, один все ж поїхав на Схід, а інший був там ще до скандального звернення Коцаби.

     

    До судової зали запросили “свідка номер три”. Він розповів, що бачив відеозвернення і тому звернувся до правоохоронців, аби вони дали належну оцінку цьому відео. Мовляв, триває війна, агресор наступає, тож це звернення свідка дуже  здивувало.

    Тетяна Монтян запитала третього свідка, чому він сам не поїхав у АТО, припустивши, що на нього вплинула заява “не йти на мобілізацію”. А Коцаба додав: “Ти камуфляж не знімаєш рік…”

    Також адвокат Коцаби назвала свідка «номер три» єдиним постраждалим від заяви підсудного.  

  •  

    Раніше Монтян заявила, що готова сісти на лаву підсудних разом із обвинуваченим, а підсудний повідомив, що він проти заборони Опозиційного блоку на Прикарпатті

     

    29.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!