Депутатам не вдалось усунути Анушкевиса від головування на сесії міської ради

  • Голова комісії з питань депутатської діяльності, етики, захисту прав людини, законності, взаємодії з правоохоронними органами та засобами масової інформації Івано-Франківської міської ради Володимир Чорноус 19 травня виніс на розгляд депутатів проект рішення, яким депутати вказують на порушення регламенту міському голові і депутатам та пропонують усувати від головування міського голову.

     

    “Аби покупці і продавці були взаємно ввічливі – ось зміст повідомлення Чорноуса”, – пояснив Анушкевичус.

    Депутат Василь Бойчук запевнив мера: “Коли Ви будете коментувати, я буду вставати і казати, що Ви порушуєте регламент. Ви тут не голова, Ви тут головуючий і виконуєте механічну функцію”.

    Анушкевичус подякував Бойчуку, проте зазначив, що деякі норми регламенту роботи міської ради суперечать чинному законодавству. “У мене виникає питання: якщо депутат нападає, то я не можу з ним дискутувати? Знайдіть хоча б один випадок, коли я перший когось зачепив. Я тільки відповідав. Я погоджуюся, що ці непотрібні перепалки у сесійній залі треба припинити”, – висловив свою позицію міський голова. Проте мер уточнив: вказати на поведінку треба не лише головуючому, а й депутатам міської ради. А голосувати за позбавлення головування міського голови не треба.

    Василь Бойчук заперечив і вкотре вказав, що Анушкевичус робить лише роботу.

    “Мене люди обирали так само, як і Вас”, – відрубав міський голова.

    Роман Онуфріїв запропонував зробити компромісний крок: прийняти рішення, але не голосувати за пункт, який може позбавити мера головування на сесії.

    Цю ідею підтримав і Анушкевичус. “Давайте зробимо так. Ну, що ми сваритися будемо, війна на сході іде…”, – з жалем у голосі попросив міський голова. Депутати дослухались і не підтримали пропозицію усувати голову від головування у разі його неетичної поведінки.

    Опсіля депутати підтримали проект рішення, у якому йдеться про те, що міська рада вирішила вказати на неетичну поведінку та порушення регламенту міським головою і депутатми. 34 депутати проголосували “за”. 

  • Володимир Чорноус запропонував міському голові виготовити примірник проекту проголосованого рішення і підписати його одразу ж.

    Проте Анушкевичус витримав мовчазну паузу і продовжив далі вести сесію, перейшовши до наступногоо питання.

    19.05.2015

    Читайте також:

    Куди закотилося яйце Анушкевичуса? Франківці вимагають якісних доріг та перевезень

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!