Якість харчування у франківській школі №21 знову під сумнівом (ВІДЕО, ФОТО)

  • Сьогодні, 26 травня, відбулася спонтанна перевірка їдальні ЗОШ №21. Учасниками комісії були батьки, представники міського управління освіти, Народної ради міста, обласного антикорупційного бюро, асоціації піклувальних рад шкіл міста.

    Проблема якості харчування у цьому навчальному закладі існує не перший рік, про що вже писав “Галицький кореспондент”. Як розповіла журналістові «ГК» одна з мам Ірина Шеремета, основні претензії: миття посуду хімічними миючими засобами, пересолена, несмачна їжа, надмірна кількість смаженої їжі, брудні посуд і столи, часті отруєння школярів і т.д.

    Батьки стверджують, що неодноразово зверталися до класних керівників, але жодних позитивних зрушень так і не відбулося, аж поки не звернулися до управління освіти. А на початку травня відбулася зустріч батьків із підприємцем Валентиною Руміш, яка організовує харчування в школі за тендером, що його проводило управління освіти Івано-Франківського міськвиконкому.

     

    Валентина Руміш стверджує, що до березня до неї ніхто із батьків з будь-якими скаргами взагалі не звертався. Окрім цього, підприємець запевняє, що всі ці сутички, спричинені підбурюванням представників училища №18, які програли їй тендер на харчування.

     

    На сьогоднішній перевірці учасники комісії відзначили, що є всього лише кілька позитивних змін, які відбулися тільки протягом останніх днів. Так посуд і столи вже чисті, є серветки, у продажу з’явилися булочки, зі смажених страв – лише оладки, є риба на парі.

     

    Голова Асоціації піклувальних рад шкіл міста Петро Хмельовський зауважив – вина підприємця полягає в тому, що вона не йшла на контакт із батьками. Він також наголосив на обов’язковості створення Ради батьківського самоврядування, яка б контролювала організацію харчування в школі.

     

    У підсумку вирішили встановити підприємцю випробувальний термін до жовтня. Якщо протягом цього часу Валентина Руміш не задовольнить усі вимоги і претензії батьків, з нею розірвуть договір.

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!