Представник Уповноваженого з прав людини перешкоджав діяльності журналістів (ВІДЕО)

  • Сьогодні, 3 травня, в Івано-Франківському міському суді відбулося чергове засідання у справі Коцаби, якого звинувачують у державній зраді.

     

    У залу засідань прийшли представники “Правого сектора” з плакатами «Ні сепаратизму!» Коцаба запитав їх, хто вони такі, бо він їх не знає. Один із активістів відповів: «Кінь у пальто».

     

    Коли колегія суддів вийшла у нарадчу кімнату, журналістів попросили почекати в коридорі. Захисник Коцаби Тетяна Монтян, розповідаючи матері Коцаби про “київських хунтенят”, звернулася до хлопців із “Правого сектора”: “Це ви мене зеленкою будете обливати? Та куди ж ви йдете?”

    Журналіст “Галицького кореспондента” вирішив увімкнути камеру. Згодом до нього підійшов чоловік, якому не сподобалось, що його знімають нібито “прихованою зйомкою”. Він представився як “представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини”, проте показати посвідчення відмовився. “Представник” переписав дані з посвідчення журналіста.

    При розмові з’ясувалося, що особа, яка має претензії до журналістів – це Володимир Шевченко, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. Проте це з’ясувалося з візитівки й Інтернету.

     

    Згаданий Шевченко попередив, що викликає міліцію, бо журналіст, яка його сфотографувала (Наталя Джулай із “Репортера”), не представилась йому. Через деякий час він повернувся і попросив у працівника міського суду Михайла Савлюка встановити особу журналістки. “Її особа встановлена, вона заходила у приміщення суду через реєстрацію”, – остудив Савлюк запал Шевченка.

    Варто додати, що після судового засідання Володимир Шевченко підійшов до журналіста “Галицького кореспондента” і попросив вибачення.

    3.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!