Анушкевичус пообіцяв “переговорити”, аби мешканці будинку на Мазепи 35,а отримали поштові адреси

  • Сьогодні, 17 червня, відбулася зустріч міського голови Віктора Анушкевичуса з мешканцями скандальної забудови на вулиці Мазепи 35,а. Після обговорень, вислухавши усі зауваження, претензії та пропозиції мер запропонував франківцям своє бачення того, як можна вирішити конфлікт.

    За словами Анушкевичуса, міськрада на сесії визнала будівництво Мазепи 35,а самочинним – на сьогодні це рішення чинне, і він, як міський голова, повинен його дотримуватися.

    “Я не можу вийти за правові норми, адже прокуратура відразу припише мені перевищення службових повноважень”, – акцентував Анушкевичус. Він порадив забудовнику Василю Друку “взяти толкового юриста та підійти до начальника юридичного відділу МВК Надії Кедик, у якої всі є  рішення сесії, й подумати, яким чином і де можна зробити так, щоб скасувати найсуперечливішу перепону”.

    Анушкевичус запросив мешканців у липні прийти на сесію міської ради, де депутати мають проголосувати за присвоєння адреси. Мер навіть запропонував прийти із  своїми “торпедами” та плакатами “Ганьба “Свободі”!”

    Втім, мешканці обурилися, адже не хочуть чекати до липня та мають сумніви, що члени виконкому проголосують “за” і  депутати їх не підтримають.

    “Я повпливаю і впевнений, що дев’ять голосів на виконкомі знайду. Виконком проголосує. А що стосується сесії, то я з деким переговорю і домовлюся, що сесія проголосує”, – запевнив міський голова. 

     

    Варто додати, що прокурор Ірина Олександрівна теж зазначила, що  рішення сесії не виконуватися не може. А Надія Кедик як юрист додала, що також потрібно рахуватися із судами, адже досі триває розгляд судових справ.  

     Нагадаємо, що 16 червня одна з мешканок скандального будинку зазначила: “Якщо виконком наступного разу голосуватиме, як сьогодні, то люди прийдуть зі сміттєвими пакетами та тухлими яйцями”.

    Франківський підприємець Прут запитав у мера Анушкевичуса, чи той сьогодні “не вживав”

    Анушкевичус пообіцяв “переговорити”, аби мешканці будинку на Мазепи 35,а отримали поштові адреси

    Більше про цю забудову читайте тут:

    У міськраді сварилися, щоб людям краще жилося?

    До забудовників у влади є питання «з бородою»

    На вимогу протестувальників будівництво на Мазепи пообіцяли призупинити (фото)

     

    17.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!