Погони за контрактом

  • Піти до війська на роботу відтепер простіше. З першого понеділка листопада в Івано-Франківську запрацював 160-й територіальний центр комплектування військовослужбовцями за контрактом. Про завдання центру розповідає його начальник полковник Сергій Косяк.

    – Наша установа діятиме подібно до вербувальних центрів розвинутих країн, де давно існує потужна система набору на військову службу за контрактом. У центрі працюють три головних старшини, які відповідають за комплектацію військовослужбовцями Сухопутних сил, Військово-морських сил та Військово-повітряних сил. Всі вони мають чималий досвід служби у своєму роді військ. Також у нас є інструктори, які працюватимуть в закріплених за ними районах Івано-Франківщини.
    – Хто може стати контрактником?
    Для прийняття на контрактну службу не потрібно якихось особливих навичок, втім, треба здобути попередньо військову спеціальність під час строкової служби або мати професійно-технічну освіту. Після обрання місця служби й підписання угоди контрактника у разі потреби можуть відправити на спеціальні підготовчі курси, де він  отримає додаткові знання з професії. Крім цього, під час служби у кожного контрактника є можливість безкоштовно здобути вищу освіту. Контрактникам надається більше переваг при вступі до вищих військових навчальних закладів. Адже ні для кого не є таємниця, що в цивільному житті не так просто вступити до вузу: окрім знань, є ще багато, так би мовити, нюансів. А армія – це реальний шанс на здобуття освіти. Крім цього, військовослужбовець контрактної служби здобуває право на пенсію після 20 років вислуги. От порахуйте: якщо ви у 18 пішли до війська, то в 38 ви вже пенсіонер. Ніхто не забороняє вам працювати далі. Тільки ви вже не залежите від примх роботодавця, його бажання платити чи змінювати умови праці. У вас є надійний захист – військова пенсія.
    – Що потрібно робити претендентам на контракт?
    Потрібно звернутись до нас: в 160-й територіальний центр комплектування військовослужбовцями за контрактом, що в Івано-Франківську на вулиці Довженка, 21. Вибрати собі посаду серед більше тисячі вакансій по всій Україні, пройти в нас психологічне та медичне обстеження, здати документи для оформлення особової справи і – служити.
    – Скільки контрактів центр планує укладати на рік?
    Ми орієнтуємось на 200-300 осіб. Задля цього центр проводитиме активну інформаційну політику. Ми розповідатимемо прикарпатцям про переваги військової служби за контрактом, про те, в яких містах, в яких частинах, на яких посадах може проходити службу громадянин. Відвідувачі центру також отримають інформацію про умови проживання, грошове забезпечення тощо. Усе це має сприяти більш усвідомленому вибору громадянами свого майбутнього на військовій службі за контрактом.

    Записала Яна МАРКОВСЬКА

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!

    One thought on “Погони за контрактом

    1. Як контрактнику на “військову зарплату” у 900 гривень прогодувати сім”ю,оплатити житло,та інше…..

    Comments are closed.