Новини

  • Чи відкличуть Toyota в Україні?

    У США та Європі відкликають окремі серії Toyota. Відтак це стосується й України, дорогами якої курсують десятки тисяч «японців».

    Компанія Toyota наприкінці минулого року заявила про намір відкликати понад 4 млн. авто, зібраних у період з 2005 по 2010 рік у США. У ряді моделей виявили несправність – педаль газу застрягала в натиснутому положенні. Начебто чіплялася за гумовий килимок перед сидінням водія. Скандал розгорівся після того, як в ДТП на Toyota загинула сім’я з двома дітьми. За кілька секунд до аварії вони телефонували диспетчеру сервісної служби з повідомленням про дивну поведінку авто на дорозі і питали поради.

    Деякі офіційні дилери Toyota в Україні поспішили запевнити, що ця проблема їх не стосується, адже вони торгують автомобілями виключно японського складання. Однак 1-го лютого представники Toyota Motor Europe заявили, що мають намір, в свою чергу, відкликати близько 2 млн. автомобілів, проданих у Європі. З`ясувалося, що у європейських машинах проблема з педаллю газу не зумовлена килимком.

    Компанія Toyota Motor Europe оголосила про проведення комплексного ремонту педалей газу на 8-ми моделях Toyota, складених на заводах Євросоюзу. Це AYGO (випуск: лютий 2005 – серпень 2009), iQ (листопад 2008 – листопад 2009), Yaris (листопад 2005 – вересень 2009), Auris (жовтень 2006 – 5 січня 2010), Corolla (жовтень 2006 – грудень 2009), Verso (лютий 2009 – 5 січня 2010), Avensis (листопад 2008 – грудень 2009), RAV4 (листопад 2005 – листопад 2009).

    Щодо нашої країни, то поки що не зрозуміло, які з проданих моделей підпадають під процедуру вилучення. Представник Toyota Україна, повідомляє УНІАН, не відповів на це запитання, пообіцявши надати інформацію пізніше. За офіційними даними, тільки у 2008 р. в Україні було продано понад 8 тисяч Corolla, близько 4 тисяч RAV4, більше 10 тисяч Yaris. Плюс не менше 5 тисяч Toyota виробництва США, які розійшлися з авторинків (зокрема Sequoia та Avalon).

    Власникам «офіційних» авто зазначених серій Toyota Motor Europe радить звернутися до продавців. Для них на фірмових СТО мали би передбачити безкоштовне доопрацювання педалі газу. Тоді як власникам авто від «сірих дилерів» слід подбати про свою безпеку самостійно. Незважаючи на те, що в Європі поки що не зафіксовано аварій через «залипання» акселератора.

    ВАЗ набирає оберти

    До кінця цього року АвтоВАЗ на третину збільшить виробництво автомобілів.

    План АвтоВАЗу на 2010 рік – 450 тис. авто, повідомили головні акціонери компанії фірма Renault та держкорпорація «Ростехнології». За п’ять наступних років завод має завдання посісти 25% ринку Росії та країн СНД, удвічі наростивши свої потужності.

    Renault має зобов’язання інвестувати у підприємство близько 240 млн. євро. Французька компанія передає АвтоВАЗу технології, обладнання та ноу-хау для організації виробництва нових моделей авто на платформі Logan. Наприкінці 2011 р. російський автогігант мав би опанувати випуск п’ятьох нових моделей: двох під маркою Renault, ще двох Lada і однієї Nissan.

    Зустрічайте п’яте покоління VW Polo

    Переможець європейського конкурсу Car of the Year 2010 – Volkswagen Polo п’ятого покоління – вийшов на український ринок.

    Наразі пропонується версія Polo з бензиновим двигуном 1,4 л, 85 к.с, до нього – 5-ступенева механічна коробка передач або 7-ступенева автоматична. Упродовж року очікується варіант із двигуном 1,2 л, 70 «конячок» та турбодизель на 75 к.с. Базова комплектація небагата: подушки безпеки, АБС, електропідсилювач керма, електропідйомники скла. Легкосплавні диски, кондиціонер, ESP та багато іншого – за доплату. Стартова ціна – $15 612 (1,4 л, з «механікою»).

    Туди й назад

    Верховна рада спростила тимчасове ввезення авто.

    Діючий закон доповнено такою нормою: громадяни-резиденти, які на законних правах тимчасово мешкають за кордоном (в т.ч. мають шлюб з іноземцем) і перебувають на консульському обліку, мають право ввезти в Україну транспортні засоби без розмитнення.

    Щоправда, є обмеження: без сплати мита авто ввозяться тільки для власних потреб і на строк до 60 днів. Термін перебування може бути продовжено Державною митною службою чи її уповноваженими органами з врахуванням гуманітарної, господарської та інших видів діяльності громадян. Однак вони зобов’язуються згодом виїхати на цих самих автомобілях за межі країни.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!