Українці хочуть до ЄС

  • Більше половини українців віком від 16 років підтримують вступ України до Європейського Союзу. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією GfK Ukraine з 1 до 16 квітня 2010 року.

    За даними дослідження, найактивніше ідею приєднання України до ЄС підтримують громадяни у віці 20-39 років (більше 60% респондентів цієї вікової групи висловилися “за” вступ до ЄС. Водночас, 31% респондентів у віці 50-59 років та 33% респондентів у віці старших за 60 років не підтримують можливого вступу країни до ЄС.

    Крім того, результати дослідження показали, що мешканці центральних та західних областей, а також Києва підтримують можливий вступ України до ЄС (69%, 61% та 60% опитаних в цих регіонах відповідно). Однак мешканці східного та південного регіонів більш активно висловлювалися проти цього (35% та 31% опитаних у цих регіонах відповідно).

    Дослідження було проведено методом особистого інтерв’ю, участь в якому взяли 1000 респондентів віком від 16 років. Вибірка є репрезентативною для населення України щодо статі, віку, регіону проживання і розміру населеного пункту.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!