Оказії

  • Мотельне убивство

    Розшукати убивць двох молодих чоловіків допомогла інформація про нетрадиційну орієнтацію учасників цього злочину.

    Покоївка мотелю на околиці Івано-Франківська виявила тіла двох мертвих молодих чоловіків ополудні, коли приходить час здавати винайманий номер. Обидва виявилися убитими — їх задушили. Дізнавшись несподівані подробиці про нетрадиційний спосіб життя жертв убивства, працівники міліції швидко встановили коло їхніх знайомих. Невдовзі з’ясувалося, що двоє їхніх приятелів, мешканців Долинського району, перебували в ніч убивства у тому ж номері мотелю. Підозрюваних затримано, їхню вину підтверджують виявлені на місці злочину речові докази. Затримані зізналися, за версією слідства, вони спокусилися на гроші, які мали бути у їхніх жертв. На розчарування вбивць, у замордованих чоловіків було при собі тільки 1200 гривень.

    Викупні справи

    З початку грудня до міліції двічі зверталися громадяни із заявами про викуп, який вимагають у них невідомі за повернення викрадених родичів.
    Спершу таке повідомлення надійшло до обласного управління боротьби з організованою злочинністю. Мешканка Калуша заявила, що якісь незнайомці телефонують їй, вимагаючи 5 тисяч доларів за повернення її чоловіка, якого вони напередодні посадили в автомобіль і відвезли в невідоме їй місце. Під час передачі суми викупу співробітники УБОЗу затримали двох вимагачів, які виявилися місцевими мешканцями.
    А вже через кілька днів працівникам міліції довелося займатися справою про викрадення 16-річного мешканця Косова. Як повідомила мати зниклого підлітка, її син не прийшов додому ночувати, а вранці їй зателефонували з вимогою викупу. В слухавці чути було несамовитий крик дитини з проханням врятувати його. Невідомі погрожували, що у випадку зволікання з викупом хлопчину “пустять на органи”. На пошуки викраденого хлопця було направлено сім оперативних груп, які, зокрема, вивчали коло його знайомих. Зрештою, саме в компанії приятелів підлітка і знайшли. Як виявилося, викрадення було інсценованим, просто дитина дуже хотіла, щоб батьки купили йому автомобіль, знаючи, що гроші на це у них є. Домовившись з приятелями, пообіцявши їм половину суми, хлопець не прийшов ночувати, а вранці набрав знайомий номер своєї матері. Чомусь надумав він зробити свій злий жарт саме на її день народження.

    (За повідомленнями ЦГЗ УМВСУ в Івано-Франківській області)

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!